Terug

Renewi EcoSmart

Stand 3J06

Omschrijving

Renewi EcoSmart is een dochteronderneming van het meest toonaangevende waste-to-productbedrijf van Nederland.


Renewi denkt anders over afval en ziet het als een kans. Het resultaat van ons werk is minder afval en vervuiling, slimmer (her)gebruik van schaarse grondstoffen en een vermindering van CO2-uitstoot. Zo dragen we met 6.500 collega’s iedere dag bij aan een schone, circulaire wereld waarin afval niet meer bestaat. Waar nu al 67% van het afval dat we inzamelen gerecycled wordt, hebben we als doel om in 2025 wel 75% te recyclen. Dit bereiken we door met iedereen in de keten, klant, leverancier en collega’s, na te denken hoe we het nóg beter kunnen doen en door te durven investeren in duurzame oplossingen die perfect aansluiten bij onze ambitie.

Echter is afvalinzameling allang niet meer alleen het ophalen en leegmaken van rol-/perscontainers aan de “achterdeur”. Renewi EcoSmart helpt instellingen en bedrijven om afval te voorkomen. Met ruim 450 medewerkers werken wij vanuit verschillende (klant)locaties in Nederland en België. Daarbij leveren we niet alleen het advies, maar ook slimme producten en diensten om dit te realiseren. Dat doen we door op een geavanceerde manier verschillende soorten afval direct bij de bron te sorteren, waardoor afval geen afval wordt, maar de grondstof voor nieuwe producten. Zo creëren we een afvalvrije werkplek, bijvoorbeeld op kantoor of school.

Sinds enige tijd doen we ditzelfde voor zakelijke evenementen met als doel zo duurzaam mogelijke events realiseren. Door het inzetten van onze kennis en ervaring adviseren wij vooraf het event over bijvoorbeeld inkoop, tijdens het event verzorgen wij de lediging van inzamelmiddelen en de weging en registratie. Na het event zorgen wij voor een uitgebreid rapport wat ingezet kan worden voor communicatie achteraf over de geboekte resultaten. 

Fotos

Terug