Terug

Museon & Kunstmuseum Den Haag

Stand E09
Location
Den Haag
Contact person
Juliette Suurland
Contact details
Museon: T: 06-24712712 E: jsuurland@museon.nl / Kunstmuseum: T: 06-14475799 E:lkolker@kunstmuseum.nl
Website
www.museon.nl

Omschrijving

Museon: Hèt museum voor cultuur en wetenschap
Het Museon is een bruisend instituut in het hart van de Internationale Zone van Den Haag. Een boeiend museum met een bijzondere collectie.

De locatie hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en is in het bezit van een Green Key Gold-certificering. Zowel in de programmering als in de bedrijfsvoering is het Museon gericht op het mogelijk maken van een leefbare toekomst voor ons allemaal. Dit maakt deze locatie in het bijzonder geschikt voor evenementen rondom dit thema.

Het Museon is dé plek voor je bijeenkomst; voor congressen, vergaderen, presenteren, eten & drinken met wereldse allure. Ontvang je gasten in een inspirerende museale setting. Onderbreek de lange vergaderdag met een museumtour. Gebruik de thematische tentoonstellingszalen voor kleine break-out sessies.
Er is zeker een thema te vinden dat aansluit bij het doel van je evenement. Er zijn diverse rondleidingen mogelijk: binnen een specifieke tentoonstelling of langs de topstukken van de collectie. Van een snelle kennismaking tot verdieping.

Online studio
Ook een live stream-event, online presentatie of webinar wil je houden in een inspirerende, maatschappelijk verantwoorde omgeving. Dit kan in het Museon, museum voor Cultuur en Wetenschap en SDG House, waarbij we de enige locatie in Nederland zijn met een interactieve tentoonstelling gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Bekijk hier onze mogelijkheden.

Tentoonstellingen
Bij het Museon boek je niet alleen een mooie zaal, maar ook een mooi museum. De hoofdtentoonstelling One Planet, gebaseerd op de Sustainable Development Goals van de VN, kan een uniek onderdeel in uw programma zijn. Daarnaast zijn er interessante tijdelijke tentoonstellingen. Door deze diversiteit is er altijd wel een element dat aansluit bij de inhoud van de dag.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kunstmuseum
Het Kunstmuseum Den Haag is met 160.000 kunstwerken een van Europa’s grootste kunstmusea en met zo’n 500.000 bezoekers per jaar is het een van de meest populaire kunstmusea van Nederland. Gevestigd in een adembenemend Art Deco meesterwerk van Berlage, heeft Kunstmuseum Den Haag een internationale topcollectie, bestaande uit moderne, hedendaagse en toegepaste kunst, fotografie en mode: van Delfts Blauw tot Van Gogh, van Monet tot Louise Bourgeois. Ook heeft het museum de grootste Mondriaancollectie ter wereld permanent te zien.

Bent u voor uw evenement op zoek naar een onderscheidende locatie? Dan biedt het Kunstmuseum Den Haag precies wat u wenst. Uw evenement krijgt een extra dimensie in het schitterende Art Deco gebouw van architect H.P. Berlage. Ook het gebruik van het naastgelegen Fotomuseum/KM21 behoort tot de mogelijkheden.

We ontvangen u graag in het museum, maar als aanvulling daarop brengen we het museum ook naar u toe. Onder de noemer Kunstmuseum live bieden we verschillende mogelijkheden: van een hybride evenement tot een kort, inspirerend filmpje als welkome onderbreking van een online overleg. En van een interactieve rondleiding tot een online lezing of een webinar. We hebben ervaring met diverse formats, maar denken ook graag mee over een online of hybride event dat helemaal naar uw wensen wordt ingevuld.

Video

Fotos

Terug