Terug

Museum Prinsenhof Delft & Huis van Meerten

Stand A14

Omschrijving

In Museum Prinsenhof Delft, een uniek monumentaal gebouw en voormalig Hof van Willem van Oranje, beleef je de Nederlandse geschiedenis en is daarmee de meest historische congreslocatie van Delft!

Uw congres in de Van der Mandelezaal met zicht op de toren van de Oude Kerk en de Waalse kerk, met eventueel daarna een diner of borrel. Het kán in de zalen van Museum Prinsenhof Delft. De architectonische Van der Mandelezaal, de stijlvolle kamer van Charitate die grenst aan de Prinsentuin zijn prachtige event ruimtes in het hart van de stad.

Het is mogelijk om na sluitingstijd van het museum een kijkje te nemen in de prachtige oude kloostergebouwen. U kunt in alle rust genieten van het moois dat in Museum Prinsenhof Delft wordt tentoongesteld.   Eventueel kan uw bezoek worden aangevuld met een rondleiding, workshop, toelichting of lezing. 

Museumhuis van Meerten: Als een 19e-eeuws droomhuis een evenementlocatie wordt

Dit bijzondere herenhuis draagt de naam van een fanatieke verzamelaar van bouwfragmenten, Delfts aardewerk en meubilair. Stap binnen en verbaas je over de hoeveelheid licht, de gigantische hal en over het feit dat echt óveral wat te zien is. Van historische bouwfragmenten tot een indrukwekkende mozaïekvloer en prachtig glas-in-lood.

Dit droomhuis, dat Lambert van Meerten in 1892 voor zichzelf liet bouwen, is een evenementenlocatie waar je u tegen zegt. Brainstorm erop los in een van de lichte ruimtes, organiseer een presentatie in de schitterende hal of dineer met je zakelijke relaties terwijl je uitkijkt op de tuin. Ook fijn: de verschillende ruimtes hebben ieder een hele eigen sfeer.

Onafhankelijk van elkaar of samen bieden onze Delftse locaties u de Stad als Congrescentrum!

Fotos

Terug