Terug

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten

Stand C08
Location
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten
Contact person
Ellen Warnar
Contact details
ellen.warnar@kontaktderkontinenten.nl
Website
www.kontaktderkontinenten.nl

Omschrijving

Evenementen in een historische, groene omgeving

Welkom in de wereld van Kontakt der Kontinenten! Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten is een bijzondere locatie met een historisch verhaal. De locatie heeft een centrale ligging op de Utrechtse Heuvelrug en beschikt over een groot eigen bosgebied met ruime, gratis parkeergelegenheid. 

De locatie

Het conferentiehotel bestaat uit twee historische gebouwen, voormalig Missiehuis Sint Jan en voormalig Klooster Het Cenakel. De gebouwen beschikken over 3 grote conferentiezalen van 200 m2 en 22 vergaderzalen variërend van 35 tot 80 m2. De locatie beschikt tevens over 130 comfortabele hotelkamers én een wereldse keuken. Doordat authentieke elementen binnen beide gebouwen zijn behouden is de ‘kloosterlijke sfeer’ nog altijd voelbaar. 

Wereldse gastvrijheid

In de loop der jaren en na verschillende 'bewoners' is er ook iets onveranderd gebleven. Het conferentiehotel is een ontmoetingsplaats waar iedere wereldburger al vanaf 1924 welkom is, ongeacht afkomst, denkwijze of religie. Die wereldse gastvrijheid stroomt door de aderen van de medewerkers. Gasten omschrijven de sfeer in termen van een ‘thuisgevoel’ door de ongedwongen sfeer en de persoonlijke benadering. 

Jouw event

In Klooster Cenakel vindt je de Ceciliakapel, een bijzondere kapel voor jouw bedrijfsevent, zéker in combinatie met de stijlvolle Wintertuin. De culinaire invulling van restaurant KonneKt biedt daarnaast verrassende mogelijkheden voor voortreffelijke diners, een internationaal buffet, een gezellig diner uit de buitenkeuken of een andere vorm van culinair genieten. En wat te denken van een toost in de serre, vanwaar je een inspirerend uitzicht hebt over het omliggende bosgebied? Bij mooi weer kun je uiteraard ook de sfeervolle kloostertuin bij het evenement betrekken.

Het Missiehuis St. Jan

Sint Jan heeft vijftien vergaderzalen en twee grote conferentiezalen, waaronder de bijzondere Steylzaal.
De Steylzaal werd vroeger gebruikt als kapel. Het missiehuis was de plek waar de missionarissen werden opgeleid en vervolgens werden uitgezonden om hun geloof over de wereld te verspreiden en bij te dragen aan een mondiale samenleving. Missionarissen die terugkeerden namen iets mee van de cultuur uit de bezochte landen en continenten. Dat verklaart de naam Kontakt der Kontinenten.
Tegenwoordig is de Steylzaal van alle gemakken voorzien en uitgerust met onder andere een beamer, scherm en geluid. Details zoals het glas in lood en het originele altaar zijn nog steeds aanwezig en vormen een bijzonder decor voor de zakelijke bijeenkomsten die er nu plaatsvinden.
Op de etages Afrika, Zuid-Amerika en Azië zijn nog meer zalen te vinden. Deze zalen zijn vernoemd naar landen van die continenten en zijn aangekleed met wereldse portretten. De ruimtes variëren van afmeting en zijn hierdoor zeer geschikt voor bijeenkomsten zoals meerdaagse vergaderingen en trainingen. Het voordeel van veel zalen is dat zij daglicht en airconditioning hebben én ramen die open kunnen.

Het evenementenveld

Samenwerken tijdens een activiteit in het bos? Creatief aan de slag met verf en kwast? Inspannend en sportief? Of liever juist ontspannen en de tijd nemen om elkaar nóg beter te leren kennen. De mogelijkheden voor de invulling van een teambuildingsactiviteit zijn eindeloos. Ons bosterrein met groot evenementenveld is bij uitstek geschikt voor buitenactiviteiten en buiten vergaderen.

Konnekt, Restaurant, Bar & Lounge

Van een smakelijk én gezond ontbijt tot een uitgebreid driegangendiner: de keukenbrigade van KonneKt verrast je graag. Kom genieten van het veelzijdige en wereldse aanbod aan eten en drinken en van het panoramische uitzicht op de bostuin. KonneKt is een ongedwongen ontmoetingsplek in het hart van het hotel. Wereldse invloeden en culturele overeenkomsten kun je hier niet alleen proeven, je ziet ze ook terug in de bijzondere inrichting. Kijk maar eens naar de bijzondere verzamelingen van materialen en souvenirs zoals Picasso’s zelfportret dat toont als een Afrikaans stammenmasker. Of de kleurrijke borduursels uit Peru die veel overeenkomsten vertonen met de Marker klederdracht. Je bent van harte welkom. Let’s KonneKt!

Social media

Video

Fotos

Terug