Terug

Drents Museum

Stand C20

Omschrijving

Op zoek naar een sfeervolle en gastvrije locatie voor een zakelijke of feestelijke bijeenkomst? Het Drents Museum in het centrum van Assen beschikt over een aantal prachtige zalen, elk met bijzondere kenmerken. Van een vergadering tot een (zakelijk) diner en van een workshop tot een congres. Het gebouw, de sfeer en de kunst zorgen voor een inspirerende omgeving voor jou en jouw gasten. En vanaf het najaar 2021 presenteert het Drents Museum een grote tentoonstelling over het werk en leven van de beroemde Mexicaanse kunstenares en stijlicoon Frida Kahlo: Viva la Frida – Life and Art of Frida Kahlo! 

Voor grote en kleine evenementen is het Drents Museum dé juiste locatie. Dankzij de intieme sfeer van de Trouwzaal is deze zaal uitermate geschikt voor kleinere evenementen. De Statenzaal heeft een prachtige historie en is rijkelijk versierd met onder meer schilderingen en glas-in-loodramen. Sinds kort is het museum een nieuwe evenementenzaal rijker: de Opkamer.

Daarnaast heeft de horecagelegenheid van het museum afgelopen jaar een prachtige make-over gehad, waarbij het voormalige café is uitgebreid met een bijzonder ontwerp bedacht door Sax Architecten. De nieuwe brasserie, genaamd Bar Brasserie Pingo, is uniek! Het is een spectaculaire plek waar licht en modern de hoofdrol spelen. Bar Brasserie Pingo vormt een moderne verbinding tussen de Abdijkerk uit de zeventiende eeuw en het negentiende-eeuwse Gouvernementsgebouw. Pingo kent een nieuw horecaconcept, ontwikkeld door Vermaat Groep. Het Drentse landschap is de inspiratiebron geweest, waarbij de Drentse smaken, lokaal, ambachtelijk, puur en gastvrijheid in een modern en eigentijds jasje zijn gestoken.

Viva la Frida
Voor de tentoonstelling Viva la Frida, die vanaf 10 oktober 2021 te zien zal zijn, krijgt het museum de beschikking over de twee belangrijkste Kahlo-collecties ter wereld: schilderijen en tekeningen uit de collectie van Museo Dolores Olmedo en persoonlijke bezittingen als kleding, korsetten en sieraden uit de collectie van Museo Frida Kahlo. Het is een unicum in de geschiedenis dat deze collecties tegelijkertijd tentoongesteld worden.

Het gebouw, de sfeer en de kunst zorgen ervoor dat het Drents Museum een toplocatie is voor evenementen!

Social media

Video

Fotos

Terug