Terug

Eventplatform

Stand A01C
Location
Breukelen
Contact person
Dineke Philipse
Contact details
De Corridor 5C 3621 ZA Breukelen 0346 - 234 100
Website
www.evenplatform.nl

Omschrijving

Het Eventplatform is het overkoepelend platform van Nederlandse branche- en vakorganisaties in de zakelijke evenementenbranche, CLC-VECTADutch Venue AssociationIDEAGenootschap voor EventmanagersG14MPINVBOONCEPlatform Cultuur LocatiesVerhurend NederlandVereniging van Evenementenmakers en de Vereniging Voor Freelance Event Professionals.

Samen vertegenwoordigen de leden 71.000 arbeidsplaatsen en een directe jaaromzet van 5,2 miljard euro. Het EventPlatform is gestart in 1999 en heeft als belangrijkste doel het belang, de betekenis en de zichtbaarheid van de branche bij lokale, regionale en landelijke overheden en autoriteiten te duiden en/of te vertegenwoordigen. We staan sterk door samen te werken, kennis te delen, van elkaar te leren en gezamenlijk op te trekken in de lobby in Den Haag.

Het coronavirus en de maatregelen ter voorkoming van verdere verspreiding hebben een enorme impact op de evenementenbranche. Voor het Eventplatform ligt hier een belangrijke taak. In het afgelopen jaar heeft het EventPlatform zich onder meer ingespannen om de omvang van de branche en de impact van het virus en de maatregelen te duiden, inzicht te bieden in de keten van betrokken ondernemers, een protocol te ontwikkelen voor zakelijke bijeenkomsten, te komen tot toereikende steunmaatregelen, waaronder een garantiefonds, en invulling te geven aan het Fieldlab Evenementen.  

Het EventPlatform werkt, zeker nu in de coronacrisis, nauw samen met de Alliantie van Evenementenbouwers. Samen vormen het EventPlatform en de Alliantie de vertegenwoordiging van de brede evenementenbranche in het overleg met Kabinet en overheden.

Categorieën

Social media

Terug