Terug

de Doelen ICC Rotterdam

Stand 3Q01
Location
De Doelen ICC Rotterdam
Contact person
Jolenne van der Veen
Contact details
Postbus 972 3000 AZ Rotterdam
Website
www.dedoeleniccrotterdam.nl

Omschrijving

Als concert- en congresgebouw leent de Doelen zich uitstekend voor de meest uiteenlopende zakelijke evenementen, van kleine kennisgerichte symposia tot grote internationale congressen.

De Doelen is opgebouwd uit een drietal kwartieren. Het Grote Zaal Kwartier is er één met ongekende grandeur, met dank aan de witte fauteuils, de marmeren vloeren en de kroonluchters aan het plafond. Wandelend door de karakteristieke entreehal bereikt u via statige trappen de Grote Zaal Foyer en de moderne Grote Zaal. Deze biedt plaats aan 1.755 personen.

Ook in het Jurriaanse Kwartier wordt duidelijk dat de Doelen een concertgebouw is. Het kwartier bezit dezelfde smaakvolle uitstraling als het Grote Zaal Kwartier, waarbij de kubusvormen aan de muur kenmerkend zijn voor de karakteristieke Jurriaanse Zaal. Deze ‘kleine’ concertzaal is uitgerust met alle moderne faciliteiten en beidt plaats aan 450 bezoekers.

Het Willem Burger Kwartier is speciaal gebouwd voor congressen en evenementen. De architectuur is transparant en strak en alle ruimten zijn van de modernste faciliteiten voorzien. De Willem Burger Zaal bestaat uit een parterre en een balkon en heeft een capaciteit van 700 personen. Aansluitend aan de zaal bevindt zich de lichte en ruime Willem Burger Foyer met een zonnig dakterras dat uitzicht geeft over het centrum van de stad. Tevens beschikt het Willem Burger Kwartier over 10 break-out rooms met een capaciteit van 43 tot 240 personen. 

De Doelen kiest er bewust voor, duurzaam te ondernemen en vindt het belangrijk, structureel rekening te houden met het effect van zijn activiteiten op het milieu. Er is gekozen, verder te gaan dan wet- en regelgeving verlangen. Mede hierdoor is de Doelen al jarenlang in het bezit van het Gouden Green Key certificaat.

De online en hybride mogelijkheden in de Doelen
Het is vanaf nu ook mogelijk uw evenement, congres, lezing of presentatie te streamen via de geavanceerde streamingsinstallaties in de Grote Zaal en de Willem Burger Zaal door middel van vaste camera opstellingen. Deze opname- en uitzendtechnologie biedt ontelbaar veel mogelijkheden. Van een online college, een product-presentatie of een video conference tot een volledig online event met netwerkmomenten, break-outsessies, polls en Q&A’s.
We zijn gespecialiseerd in het verzorgen van al deze soorten livestreams op een kwalitatief hoog niveau. We denken graag met u mee over de manier van streamen en regelen alles om te komen tot het beste resultaat. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact met ons op en wij denken graag met u mee! 

Overigens is de Doelen uitstekend bereikbaar. De locatie ligt op loopafstand van station Rotterdam Centraal, de metro en tram- en bushaltes. Verder zijn er vijf parkeergarages rondom de Doelen. Van de parkeergarages Schouwburgplein 1 en 2 heeft de Doelen uitrijdkaarten beschikbaar voor de klant.

Video

Fotos

Terug