Terug

Kunstmuseum Den Haag & Museon-Omniversum

Location
Kunstmuseum Den Haag & Museon-Omniversum
Contact person
Kunstmuseum Den Haag: Danny Voshart & Museon-Omniversum: Juliette Suurland
Contact details
Danny Voshart: dvoshart@kunstmuseum.nl 070-3381175 Juliette Suurland: jsuurland@museon.nl 070-3381434
Website
www.kunstmuseum.nl / www.museon.nl

Omschrijving

Het Kunstmuseum Den Haag is met 160.000 kunstwerken een van Europa’s grootste kunstmusea en met zo’n 500.000 bezoekers per jaar is het een van de meest populaire kunstmusea van Nederland. Gevestigd in een adembenemend Art Deco meesterwerk van Berlage, heeft Kunstmuseum Den Haag een internationale topcollectie, bestaande uit moderne, hedendaagse en toegepaste kunst, fotografie en mode: van Delfts Blauw tot Van Gogh, van Monet tot Louise Bourgeois. Ook heeft het museum de grootste Mondriaancollectie ter wereld permanent te zien.

Bent u voor uw evenement op zoek naar een onderscheidende locatie? Dan biedt het Kunstmuseum Den Haag precies wat u wenst. Uw evenement krijgt een extra dimensie in het schitterende Art Deco gebouw van architect H.P. Berlage. Ook het gebruik van het naastgelegen Fotomuseum/KM21 behoort tot de mogelijkheden.

We ontvangen u graag in het museum, maar als aanvulling daarop brengen we het museum ook naar u toe. Onder de noemer Kunstmuseum live bieden we verschillende mogelijkheden: van een hybride evenement tot een kort, inspirerend filmpje als welkome onderbreking van een online overleg. En van een interactieve rondleiding tot een online lezing of een webinar. We hebben ervaring met diverse formats, maar denken ook graag mee over een online of hybride event dat helemaal naar uw wensen wordt ingevuld.

 

Het Museon is een bruisend instituut in het hart van de Internationale Zone van Den Haag. Een boeiend museum met een bijzondere collectie.
De locatie hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en is in het bezit van een Green Key Gold-certificering. Zowel in de programmering als in de bedrijfsvoering is het Museon gericht op het mogelijk maken van een leefbare toekomst voor ons allemaal. Dit maakt deze locatie in het bijzonder geschikt voor evenementen rondom dit thema.
Het Museon is dé plek voor je bijeenkomst; voor congressen, vergaderen, presenteren, eten & drinken met wereldse allure. Ontvang je gasten in een inspirerende museale setting. Onderbreek de lange vergaderdag met een museumtour. Gebruik de thematische tentoonstellingszalen voor kleine break-out sessies.
Er is zeker een thema te vinden dat aansluit bij het doel van je evenement. Er zijn diverse rondleidingen mogelijk: binnen een specifieke tentoonstelling of langs de topstukken van de collectie. Van een snelle kennismaking tot verdieping.

Tentoonstellingen
Bij het Museon boek je niet alleen een mooie zaal, maar ook een mooi museum. De hoofdtentoonstelling One Planet, gebaseerd op de Sustainable Development Goals van de VN, kan een uniek onderdeel in uw programma zijn. Daarnaast zijn er interessante tijdelijke tentoonstellingen. Door deze diversiteit is er altijd wel een element dat aansluit bij de inhoud van de dag.

Practice what you preach
Waar het museum zich richt op educatie over duurzaam leven, wordt hier ook achter de schermen heel bewust mee omgegaan. Zo werkt het restaurant zonder plastic, is er een ver doorgevoerd systeem van afvalscheiding en wordt eigen energie opgewekt met de zonnepanelen op het groene dak.
Confereren, presenteren, workshops delen. Het kan allemaal in het Museon. Met het ruime aanbod van grotere en kleinere ruimten, de indrukwekkende International Lounge, de binnentuin en de glazen Panoramazaal op het dak kun je tot wel 300 personen een onvergetelijk congres bieden. En dat te midden van de museale collectie! De congresfaciliteiten zijn zowel beschikbaar overdag als in de avond wanneer het Museon voor publiek gesloten is.

Fotos

Terug